BIAB vs Rubberbase

victoria vynn bottle gel one phase naked nude (biab)

Wat is BIAB?

BIAB is een afkorting van “Builder In A Bottle. Het product is in een korte tijd extreem populaire geraakt in de nagelwereld en waaronder ook de salon klanten. Het is origineel een product van het merk de GelBottle. Dit product is zoals het genoemd wordt een gel (hard)in een flesje. Voordeel is dat je het zo netjes kunt aanbrengen zonder na te hoeven vijlen.

Nadat dit de nagelmarkt doorsloeg, kwamen er steeds meer merken bij met het vergelijkbare product. Alleen met andere benamingen! Hieronder een kleine opsomming van diverse merken die het vergelijkbare aanbieden:

  • Victoria Vynn – Bottlegel
  • By Djess – Bottle Builder
  • PNS – B Bottle
  • Makear – Builder base
  • Magnetic – Building base

Het werd zo populair dat men hier ook trainingen in gingen geven en aparte behandelingen van maakten in de salon. Inmiddels zijn er diverse BIAB kleuren op de markt. Sommige nagelsalons noemen dit ook een naturel behandeling. En dit vooral omdat er diverse naturel tinten zijn van de BIAB soort en daarom een naturel treatment op haar mooist.

BIAB vs Rubberbase

Rubberbase heeft haar tijd ook een hele lange periode gehad. Rubberbase was het eerste product naast de gewone reguliere gelpolish behandelingen wat men toen nog afweekte met aceton. Dit wordt nog veel aangeboden in beautysalons als extra service naast hen reguliere behandelingen. En het meest gebruikte merken hierin zijn CND, OPI en Pink Gellac.

Rubberbase is een zeer flexibele maar tegelijk een stevige product op de nagels. De BIAB is weer nog steviger/sterker en minder flexibel. Wordt ook aangeraden bij klanten te gebruiken waarbij de rubberbase te flexibel voor is. Dit product is niet afweekbaar. Rubberbase is daarentegen wel afweekbaar en voelt natuurlijk aan. Ook de Rubberbase loopt niet achter en heeft inmiddels diverse kleuren. By Djess bijvoorbeeld heeft bijna 12 tinten van de rubberbase. Makear gaat nog een stapje verder en biedt ook regenboog kleuren aan. PNS die overtreft iedereen en heeft maar liefst 44 BIAB kleuren in haar assortiment. En blijft actief in het uitbreiden van haar B Bottle collectie.

BIAB

(1) 9.95 excl. btw
(1) 14.95 excl. btw

Rubberbase / Gummybase

Geef een reactie

×